rangerovers.pub
The only place for a coil spring is up Zebedee's arse
Member
Joined:
Posts: 231

Aloha,
Having a pair of 2002s, I have the opportunity to observe some slight differences. One of which is a real mystery.....
On the Borrego,when I press the wash button for the windscreen, the wipers start, the water sprays for as long as hold the button.
Once I release the button, the wipers continue for a few seconds to clear the screen, then park.
On Bolt, when I do the same, it does the wipe wash however, when I release the button, the wipers immediately park!
No delayed off.......
Is this an Becm setting? I would assume they should both act the same?? I know, assuming anything
on a Rangie is a short path to madness!!

Thoughts? Observations? Adjustments?
Cheers!

Member
avatar
Joined:
Posts: 5817

Normally you press the button and the washers run for a preset time and the wipers give 4 wipes but if it thinks the washer fluid level is low it only washes while you hold the button. Not sure if the wipers only wipe once or not but with low fluid it also inhibits the headlight washers. The only setting in the BeCM is labelled Intermittent Wipe which is disabled as standard (or it is on a UK spec car anyway). If you enable that, if you have the wipers on continuous and stop at a set of lights, they drop down to intermittent until you start moving again.

Member
avatar
Joined:
Posts: 1139

They will only wipe as long as the button is held if the screenwash is low.

Member
Joined:
Posts: 231

Thanks!
That would be the difference then.......
Bolt does randomly tell me wiper fluid is low. bad indication, and random. Wiring issue, I suspect....

Member
Joined:
Posts: 436

Also stops rear wash when low.