rangerovers.pub
The only place for a coil spring is up Zebedee's arse.
Member
offline
1 posts
May 29 2019
29 May 2019 - 19:56

Hi All

I'm new to the forum, so hello first before I ask you for some advice.. Hello!

I'm the owner of a '96 P38, 88k miles. Had it about a month with some issues and barely any service history... However, Ive been working through the gremlins, given it a full service of oils, filters, plugs etc so its having some TLC.. However,....

Having done all the usual electrical checks and made some recommended upgrades (additional positive cable from alternator to battery, new alternator, new battery, cleaned battery earths and added a new one etc etc) I find I am having two issues, maybe related..

I have a very intermittent Alternator Fault pop up now and again (seen it three times in a month, only for a moment) and also the usual SRS Light which was on when i bought it but is increasingly now more off (good?!) than on - although it comes back...

To my question - I have a good 14.7 v from alternator to battery with barely no voltage drop, but I have only 13.8v at the alternator to BECM wire (small brown and yellow one).

Is this OK? Im wondering if 13.8v is recognised by the BECM as 'not enough' and causing both my intermittent Alternator Fault and the SRS fault (which oddly seems to be fixing itself since i added the extra charge cable.....

Can I just add another wire from the alternator direct to the BECM if it is fried and unreliable?

Thanks for any help in advance..

Geoff